Jemný smetanový krém s malinami

Jednoduchý nepečený dezert z tvarohu a smetany

Na zítra jsem pozvala rodiče se sestrou na oběd a přemýšlela jsem, jakým dezertem je pohostím. Z toho mého přemýšlení nakonec vznikl tento jemný krém s malinami a drtí z karamelových sušenek. Myslím, že sklidí úspěch, protože je chuťově opravdu fantastický, navíc jsem vyzkoušela další z receptů, které jsem si kdysi dávno někde opsala … i když je pravda, že několika úpravami recept prošel.

Ingredience na krém (pro 4-5 osob):
500ml mléka
4-6 lžic třtinového cukru (může být i krupicový)
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
250g tvarohu (používám nízkotučný nebo polotučný)
1 kelímek smetany ke šlehání (30%)


Na dokončení:

1 větší balení karamelových sušenek (já mám nejraději lotus)
cca 200g malin (klidně méně, více – záleží na Vás)

pár lístků máty, pokud máte

Postup:
Z mléka, třtinového cukru a vanilkového pudinku obvyklým způsobem uvaříme hustý pudink. Necháme ho úplně vychladnout. (Sem tam s ním zamícháme, aby na povrchu nevznikal škraloup).

V jiné míse si smícháme tvaroh s tekutou smetanou a vyšleháme ho do podobné konzistence, jako má vyšlehaná smetana. Do takto připraveného „tvarohovosmetanového krému“ postupně zašleháváme vychladlý pudink. Krém ochutnáme a při potřebě dosladíme. Do mističek si na dno dáme rozdrcené karamelové sušenky, na ně přijde krém, na krém maliny, poté zase drcené sušenky, krém a vršek si ozdobíme troškou drtě, malinami a mátou.

Jednoduchý nepečený dezert z tvarohu a smetany 5.00/5 (100.00%) 3 hlasů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>