Máslové sušenky s pomerančovou kůrou

Domácí máslové sušenky s pomerančovou kůrou

Tak jelikož mi má na návštěvu dnes přijít kamarádka, která čeká miminko, ptala jsem se jí, co teď ráda jí a co bych jí mohla připravit. Její odpovědí byly sladké sušenky. No a tak jsem se do toho tedy pustila. Recept na tyhle máslové sušenky ozvláštněné pomerančovou kůrou si zamilujete. Je jednoduchý, rychlý a zvládne ho každý. Jejich chuť je výborná, výrazná a sušenky tak krásně voní.

Ingredience na těsto (na cca 40-50ks):
330g hladké mouky
180g změklého másla
70g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 celé vejce
2 lžičky pomerančové kůry (z chemicky neošetřeného pomeranče)
1 zarovnaná lžička kypřícího prášku do pečiva
špetka soli

Postup:
Ze všech surovin si vypracujeme (ručně nebo pomocí robota) hladké těsto, které dáme (zabalené do potravinářské folie) na minimálně půl hodinky odpočinout do lednice.
Po odpočinutí si těsto vyndáme na kuchyňskou linku a rozehřejeme si troubu na 165 stupňů. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.

Z těsta si vždy uždibneme kousek, ze kterého vytvoříme kuličku. Tuto kuličku „rozplácneme“ vidličkou do kříže, aby nám na sušenkách vznikl vzor. Když máme plech plný sušenek, dáme ho do trouby.

Sušenky jsou hotové, když jsou na povrchu  zlatavé a když se do nich snažíte zabořit prst, už se tvar sušenek nedeformuje. (Pozor, ať se nepopálíte).

Hotové sušenky  necháme dokonale vychladnout a můžeme je podávat. Pokud nám zbydou do dalších dní, doporučuji je uchovávat v plechové uzavíratelné nádobě.

Domácí máslové sušenky s pomerančovou kůrou 4.75/5 (95.00%) 4 hlasů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>