Jestli milujete čokoládu tak, jako já, tak je pro Vás tento recept jako stvořený .. Je jednoduchý, rychle připravený a opravdu extra super čokoládový! Úspěch s ním je zaručený na 100%.
Ingredience na těsto:
200g hladké mouky
50g mletých mandlí
60g moučkového cukru
135g změklého másla
1 celé vejce
1 a půl lžíce holandského kakaa
špetka soli
Na čokoládovou náplň:
230g hořké čokolády (alespoň 60%)
100g másla
2 celá vejce
50g krupicového cukru
100g smetany ke šlehání (30%)
vanilkový extrakt nebo mnohem lépe dřeň z lusku (nemusí být)
špetka soli
Postup:
Rozehřejeme troubu na 170 stupňů a připravíme si koláčovou nebo dortovou formu, kterou buď vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a uhněteme do celistvé hmoty rukama či robotem. Namačkáme ho pomocí prstů do formy tak, aby byly pokryté i okraje koláčové formy. (Je možné těsto vyválet válečkem o trošku větší než je forma). Propícháme ho vidličkou a dáme na chvilku upéct do trouby. (cca 5-10 minut). Mezitím si připravíme náplň.
Čokoládu nalámanou na kostičky a máslo pokrájené na malé kousky dáme do misky a necháme ohřívat v mikrovlnce do doby, než je obojí rozpuštěné. (trvá to chvilku přes minutu). Zamícháme, aby nám vznikla pěkná hladká čokoládová směs.
Vyšleháme si vejce s cukrem do pěny a přidáme smetanu, špetku soli, případně i vanilku. Tuto směs opět pořádně promícháme a postupně a pomalu přidáme čokoládu. Začne nám to houstnout a tak to má být, tak se nelekejte. Takto hotovou náplň nalijeme na korpus a dáme péct do trouby na přibližně 25 minut.