Na zítra jsem pozvala rodiče se sestrou na oběd a přemýšlela jsem, jakým dezertem je pohostím. Z toho mého přemýšlení nakonec vznikl tento jemný krém s malinami a drtí z karamelových sušenek. Myslím, že sklidí úspěch, protože je chuťově opravdu fantastický, navíc jsem vyzkoušela další z receptů, které jsem si kdysi dávno někde opsala … i když je pravda, že několika úpravami recept prošel.
Ingredience na krém (pro 4-5 osob):
500ml mléka
4-6 lžic třtinového cukru (může být i krupicový)
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
250g tvarohu (používám nízkotučný nebo polotučný)
1 kelímek smetany ke šlehání (30%)
Na dokončení:
1 větší balení karamelových sušenek (já mám nejraději lotus)
cca 200g malin (klidně méně, více – záleží na Vás)
pár lístků máty, pokud máte
Postup:
Z mléka, třtinového cukru a vanilkového pudinku obvyklým způsobem uvaříme hustý pudink. Necháme ho úplně vychladnout. (Sem tam s ním zamícháme, aby na povrchu nevznikal škraloup).
V jiné míse si smícháme tvaroh s tekutou smetanou a vyšleháme ho do podobné konzistence, jako má vyšlehaná smetana. Do takto připraveného „tvarohovosmetanového krému“ postupně zašleháváme vychladlý pudink. Krém ochutnáme a při potřebě dosladíme. Do mističek si na dno dáme rozdrcené karamelové sušenky, na ně přijde krém, na krém maliny, poté zase drcené sušenky, krém a vršek si ozdobíme troškou drtě, malinami a mátou.