Když jsem je předloni pekla podle knihy Vánoce od Apetitu, nenapadlo by mě, že budou tak moc dobré .. a byly .. Kokosovomedové pracny. Těsto je rychlé na přípravu, můžete s ním začít pracovat hned po jeho uhnětení a výsledek je dokonalý.
Ingredience na těsto (1 menší dávka):
180g hladké mouky
80g strouhaného kokosu
50g moučkového cukru (klidně dejte méně)
1 lžíce medu
125g změklého másla
1 lžička rumu
citronová kůra
Na dokončení/obalení:
směs moučkového a vanilkového cukru
Postup:
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme celistvé, nelepivé, vláčné těsto. (Tohle těsto jako jedno z mála nedávám vůbec do lednice odpočívat, protože se s ním pak pracuje hůř).
Hned si tedy rozehřejeme troubu na 165 stupňů a připravíme si plechy, které vyložíme pečícím papírem. Z těsta si odebírám vždy malý kousek, který namačkám do formičky, která je vymazaná máslem. Vždy nechám těsto trošku přesáhnout formičku, aby mi šly pracny hezky vyklopit. Když máme plech plný, vložíme ho do trouby.
Pracny nechávám v troubě do té doby, než jsou na povrchu zlaté až možná trošku nahnědlé. Vyndám je z trouby a nechám je malou chvíli na plechu. Pak je ještě za tepla vyklopím z formiček a obalím ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Skladuji je v papírové krabici na balkoně.
Pavli super recept, jsou výborné. Díky