Čokoládová pěna

Luxusní čokoládová pěna

Že jsme rodina absolutně milující čokoládu, to jste si už určitě všimli. Teď jsem konečně měla zase příležitost něco maximálně čokoládového vyzkoušet a vznikla z toho tahle vynikající čokoládová pěna – vycházela jsem z receptu z albert magazínu. Je sice malinko hutnější, ale když si ji uděláte do menších skleniček pro více lidí, budou všichni ohromeni a spokojeni – to Vám můžu zaručit.

Ingredience na pěnu (cca 5-8 osob):
200g kvalitní hořké čokolády (kdo nemusí úplně hořké použije 50%, kdo miluje kvalitní čokoládu, použije 70%)
3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
300ml smetany ke šlehání
cca 60-70g moučkového cukru

Na dozdobení:
smetana ke šlehání
drobné ovoce
hoblinky čokolády

Postup:
Čokoládu nalámanou na kostičky si – pokud hodně spěcháme – dáme rozehřát do mikrovlnné trouby, pokud máme více času, necháme ji klasicky rozehřát ve vodní lázni. Čokoláda musí být rozpuštěná úplně dohladka.

Všechny bílky si v menší míse vyšleháme dotuha. Ke sněhu z bílků přidáme cukr a metličkou ho opatrně do sněhu vmícháme.

K mírně zchladlé rozpuštěné čokoládě přidáme 60ml smetany, všechny žloutky a opatrně promícháme. (Pokud se vám stane, že se směs „srazí“, nezoufejte, až přidáte sníh z bílků, hmota se spraví, jen musíte pořádně míchat).

Po částech vmícháme sníh z bílků a metličkou ručně pořádně promícháme tak, aby nám vznikla krásně lesklá, jednolitá  hnědá pěna.

Zbylou smetanu (240ml) si ušleháme dotuha a po částech ji přimícháme k čokoládové pěně. Takto připravenou pěnu ochutnáme – případně si ji dosladíme. (Nemělo by to být potřeba).

Rozdělíme do připravených sklenic nebo pohárků a dáme vychladit do lednice na minimálně 3-4 hodiny (nebo lépe celou noc). Vyšlehanou smetanou, ovocem i hoblinkami čokolády zdobíme nejlépe až těsně před podáváním.

Luxusní čokoládová pěna 4.20/5 (84.00%) 5 hlasů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>