vegetable_chilli2

Vegetable chilli

Dnešní recept na zeleninové chilli je vhodný i pro vegeteriány a vegany. I takto připravený pokrm může být v chutích skvěle sehraný, o čemž se můžete sami přesvědčit. Podává se s rýží, tortillami nebo třeba s pečivem.  Původní recept je od Jamieho Olivera.

Ingredience:
500ml passaty
1 plechovka krájených rajčat
1 konzerva cizrny (400g)
1 plechovka červených fazolí (400g)
2 papriky
4 stroužky česneku
1 cibule
1 lžička koriandru
25g hladkolisté petrželky
1 a půl lžičky uzené papriky
1/2 lžičky římského kmínu
kousek chilli papričky (podle chuti)
trošku oleje
sůl, pepř
zakysaná smetana na ozdobu

Postup:
Do mixéru dáme na větší kostky nakrájenou cibuli, koriandr, petrželku a česnek a pořádně rozmixujeme. Na pánev si dáme trošku oleje, přidáme rozmixovanou směs a pár minut prohříváme. Přidáme římský kmín a uzenou papriku a promícháme. Hned vzápětí přidáme scezenou cizrnu, scezené fazole, nadrobno nakrájené papriky, zalijeme passatou, krájenými rajčaty, promícháme a zakryjeme pokličkou. Vaříme přibližně 10 minut. Poté odebereme pokličku a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme chilli, tak, jak máme rádi a necháme provářet na opravdu mírném plameni ještě minimálně 20 minut, než směs trošku zhoustne. Zdobíme zakysanou smetanou a podáváme například s rýží.

Vegetable chilli 5.00/5 (100.00%) 4 hlasů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>