Toho, že miluji hořkou čokoládu jste si už určitě všimli. Tenhle čokoládový dezert pocházející ze Spojených Států se často podává s kávou nebo mlékem, jeho povrch by měl být křupavý a vnitřek takový mazlavý, proto je velmi důležité ho nepřepéct. Vyzkoušejte mnou upravený recept s mnohem menším množstvím cukru, určitě nebudete litovat.
Ingredience na těsto:
220g másla
200g hořké čokolády (já používám 52% a brownie je výborné)
70g hladké mouky
50g holandského kakaa
150g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
3 celá vejce
lískové oříšky (cca 80g)
špetka soli
Postup:
Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme si malý pekáček (cca 20x20cm), který vyložíme pečícím papírem. Máslo s čokoládou rozehřejeme ve vodní lázni. Do ještě teplé čokoládové směsi přidáme nadrobno pokrájené nebo lehce rozmixované lískové oříšky a takto hotovou směs prozatím odložíme. Ve větší míse si smícháme všechny suché suroviny, do kterých posléze přidáme čokoládovou směs. Promícháme a přidáme vejce, která do směsi lehce zašleháme. Těsto začne lehce houstnout, nelekněte se. Takto hotovou směs přendáme do pekáčku, který vložíme do trouby. Pečeme přibližně 25 minut. Tentokrát nechceme při zkoušení, zda je dezert hotový, vyndat špejli úplně suchou a čistou. Potřebujeme, aby byl dezert uvnitř měkoučký a mazlavý, nesmí se přepéct. Každá trouba je jiná, takže si na to dávejte pozor a zkoušejte to klidně častěji. Brownies jsou nejlepší ještě teplé. Ale vychladlé taky stojí za to.
Měla jsem tu čest ochutnat tento dezert a vřele ho doporučuji. Jedním slovem : Vynikající