vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy

Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů

Mohli byste si říct, že na pečení vánočního cukroví je ještě brzy a já si to myslím také. Tyto vanilkové rohlíčky jsou zatím jen testovací várkou hlavně kvůli vyladění chutí. A myslím, že po těchto rohlíčcích už jiné nebudete chtít zkoušet.

Ingredience na vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů (1 dávka):

450g hladké mouky
330g másla
60g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
3 žloutky
200g rozmixovaných vlašských ořechů
citronová kůra
špetka soli

Na dokončení:
směs moučkového a vanilkového cukru

Postup:
Ve větší míse smícháme mouku, máslo pokrájené na malé kostky, všechen cukr, žloutky, rozmixované ořechy, citronovou kůru i sůl. Vypracujeme ručně nebo pomocí robota vláčné, nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme ho minimálně půl dne odpočívat v lednici (lépe 24 hodin).

Odpočaté těsto vyndáme z lednice a necháme si ho pár minutek na kuchyňské lince, aby povolilo. Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme si velké plechy, které vyložíme pečícím papírem. Z těsta si odkrajujeme menší části a z těch tvarujeme rohlíčky. Pokud se nám těsto lepí k podložce, malinko si vál podsypáváme hladkou moukou. Když máme plech plný, vložíme ho do trouby a pečeme do zlatova. Pokud máte po upečení rohlíčky moc křehké (že se nedají obalit v cukru), nechávejte je v troubě déle a v cukru je obalujte vlažnější.

Po upečení ještě horké rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Hotové rohlíčky skladujeme v chladu, nejlépe v krabici vyložené pečícím papírem.

Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů 4.00/5 (80.00%) 22 hlasů

1 komentář: „Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>