Pokud máte rádi sladké snídaně a obědy a nemáte moc času na to se s nimi vařit, tak jsou pro Vás tyhle lívance bez kynutí skvělou volbou. Těsto je hned hotové a smažení také moc času nezabere. Moje dcera je miluje suché, já je mám ráda se zakysanou smetanou a ovocem. Finální podoba je čistě na Vás.
Ingredience na těsto:
150g hladké mouky (lze použít i špaldová)
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru
1 celé vejce
1/2 balíčku prášku do pečiva (6g)
200ml mléka
3 lžíce oleje
špetka soli
+ zakysaná smetana, marmeláda, ovoce k podávání
Postup:
Všechny suroviny smícháme ve větší míse a šlehačem zpracujeme v hladké těsto bez hrudek. Rozehřejeme si pánev, kdo má lívanečník, tak lívanečník, kdo nemá, tak mu postačí klasická pánev. Já lívanečník nemám, takže jsem si vzala malou naběračku a na lehce rozpálenou palačinkovou pánev jsem si dělala kruhy o velikosti asi 8cm v průměru. Nepoužila jsem žádný tuk. Smažíme/pečeme do zezlátnutí. Trvá to chvilinku, lívance mají tendenci k tomu, rychle začít tmavnout, takže si to pozorně hlídejte. Dají se jíst jak za tepla, tak i za studena. Dokončení lívanců je na zcela na Vaší fantazii. Můžete si je dát s marmeládou a zakysanou smetanou nebo jen se zakysanou smetanou a ovocem.
Za mě top recept, jednou za 14 dnů ho dělám dětem k snídani. Dekuji!
Naprosto skvělý recept. Po X vyzkoušených receptech, je tenhle přesně to, co jsem hledala. Moc děkuji!
Top recept! Jak chutí, tak rychlá doba podání na stůl. Doporučuji, a děkuji za recept.