livance2

Nekynuté lívance

Pokud máte rádi sladké snídaně a obědy a nemáte moc času na to se s nimi vařit, tak jsou pro Vás tyhle lívance bez kynutí skvělou volbou. Těsto je hned hotové a smažení také moc času nezabere. Moje dcera je miluje suché, já je mám ráda se zakysanou smetanou a ovocem. Finální podoba je čistě na Vás.

Ingredience na těsto:
150g hladké mouky (lze použít i špaldová)
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru
1 celé vejce
1/2 balíčku prášku do pečiva (6g)
200ml mléka
3 lžíce oleje
špetka soli

+ zakysaná smetana, marmeláda, ovoce k podávání

Postup:
Všechny suroviny smícháme ve větší míse a šlehačem zpracujeme v hladké těsto bez hrudek. Rozehřejeme si pánev, kdo má lívanečník, tak lívanečník, kdo nemá, tak mu postačí klasická pánev. Já lívanečník nemám, takže jsem si vzala malou naběračku a na lehce rozpálenou palačinkovou pánev jsem si dělala kruhy o velikosti asi 8cm v průměru. Nepoužila jsem žádný tuk. Smažíme/pečeme do zezlátnutí. Trvá to chvilinku, lívance mají tendenci k tomu, rychle začít tmavnout, takže si to pozorně hlídejte. Dají se jíst jak za tepla, tak i za studena. Dokončení lívanců je na zcela na Vaší fantazii. Můžete si je dát s marmeládou a zakysanou smetanou nebo jen se zakysanou smetanou a ovocem.

Nekynuté lívance 4.50/5 (90.00%) 8 hlasů

3 komentáře: „Nekynuté lívance“

  1. Naprosto skvělý recept. Po X vyzkoušených receptech, je tenhle přesně to, co jsem hledala. Moc děkuji!

Napsat komentář: Andrea Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>